Zdravko Kedžo

Titula: mr. sc.
Predmete koje predaje: Mediji i društvo
Kontakt: [email protected]
CV Nastavnika

[email protected] Rođen 03.04.1956. u selu Ostrogašica, općina Drniš, Republika Hrvatska. Od 1958. godine živi u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. U Zagrebu je 1981. godine diplomirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu gdje je i magistrirao na poslijediplomskom studiju iz Međunarodnih političkih odnosa. Trenutačno je pred doktoratom iz komunikologije na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku.

Od 1982. do 1994. godine radio u Šibeniku na novinarskim poslovima u ustanovi »Informativni centar Šibenik«  u sastavu kojeg su lokalni tjednik »Šibenski list« i lokalni radio »Županijski radio Šibenik«. Za tih 12 godina radio kao novinar a potom niz godina kao glavni i odgovorni urednik Šibenskog lista i Radio Šibenika. Nakon toga bio i ravnatelj  »Informativnog centra«. »Radio Šibenik« je za svoj rad i doprinos u Domovinskom ratu dobio najveće moguće priznanje u svom gradu – Nagradu Grada Šibenika.

Od 1994. do 1998. godine u Poglavarstvu grada Šibenika bio na dužnosti Pročelnika za informiranje, kulturu i obrazovanje, a koncem 1998. preselio živjeti u Zagreb prihvativši poziv za rad u Ministarstvu obrane RH u Odjelu za Međunarodne odnose i političke analize. Koncem 2000. godine prešao u Ministarstvo vanjskih poslova RH u Odjel političke multilaterale prihvativši odlazak u diplomatsku službu na mjesto Političkog savjetnika u veleposlanstvu RH u Skopju – zamjenik ambasadora. Na prijedlog Vlade RH hrvatski Sabor ga 2007.godine imenovao članom Vijeća za elektroničke medije RH – to je samostalno regulatorno tijelo zaduženo za sve elektroničke medije u Hrvatskoj – na mandat od 5 godina u kojem razdoblju je bio i ravnatelj Agencije za elektroničke medije RH.

U akademskoj godini 2003/2004 bio angažiran kao  predavač na »Studiju novinarstva«  na »Hrvatskim studijima«  Sveučilišta u Zagrebu.

Od akademske godine 2004/2005 angažiran na studiju »Mediji i kultura društva« Sveučilišta u Dubrovniku gdje je obnašao i funkciju voditelja studija a potom je bez prekida angažiran kao predavač na kolegijima »Osnove protokola«, »Radijsko izvješćivanje«, »Radijska produkcija« i »Uređivanje radijskog programa«. Također, predavač je i na dodiplomskim i diplomskim studijima visokog učilišta »VERN« i Visoke škole »Eduard Bernays«.

Oženjen, ima sina koji je završio diplomski studij na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu-Odjel snimanje. Supruga je diplomirani  inženjer građevine i djelatnik je »Hrvatskih cesta« d.o.o.